zoekenmailfb
Beelden 4 15 1

In het nieuwe nummer van Beelden aandacht voor twee tentoonstellingen die eind november zijn geopend. Namelijk de oeuvretentoonstelling van grand old lady Barbara Hepworth in het Kröller-Müller Museum in Otterlo en een retrospectief van Isa Genzken in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Naast beschrijvingen van de tentoonstellingen van onder meer Jan Schoonhoven in het Stedelijk Museum Schiedam en de Prinsenhof in Delft en Maja van Hall in Museum Noordwijk, leest u over tentoonstellingen die uitgaan van een specifiek materiaal. De keramiektentoonstelling in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, glas in het Glasmuseum in Lommel (B) en het nationaal Glasmuseum in Leerdam en textiel van Japanse kunstenaars in het TextielMuseum in Tilburg worden belicht.

In deze donkere dagen hebben wij veel oog voor ‘licht: te weten voor de tentoonstellingen Lekker Licht in het Centraal Museum in Utrecht, Lichtbaden in het CBK Amsterdam, Lichtjaren in Kunstfort bij Vijfhuizen, Glow in Eindhoven en het in augustus jl. opgeleverde lichtkunstwerk Passage de la Baleine van Giny Vos in Leeuwarden.

Daarnaast onze vaste rubrieken: ‘Cross-overs’, ‘kunst in de provincie’, ‘het atelier’, ‘kunst in de openbare ruimte’ en de ‘boekenrubriek’. Een boordevol nummer voor de Kerstvakantie. Veel leesplezier.

> Meer info: www.beeldenmagazine.nl