zoekenmailfb
Beelden 1 2016 Cover


In Beelden 1#2016 besteden wij aandacht aan een aantal bijzondere kunstenaars. Grayson Perry exposeert in het Bonnefantenmuseum. In de expositie kom je overal teddyberen tegen. In een prachtige gouden schrijn, in een glazen huisje achterop zijn extravagante en werkelijk prachtige motor, op vazen, in verhalen, eigenlijk gewoon in elke zaal en in bijna in elk kunstwerk.

In Haar in het Centraal Museum exposeert o.a. de Servische kunstenaar Zoran Todorovic. De kunstenaar verwerkte vele kilo’s mensenhaar tot grote vilten blokken. Deze installatie was eerder te zien op de Biënnale van Venetië in 2009.

Roni Horn laat in De Pont tien massieve glassculpturen zien, elk zo’n 5.000 kilo zwaar en uit één kolossaal blok bestaand. In zachte pastellen stralen de cilindervormige beelden een eenvoud en schoonheid uit. De hoogte van ruim anderhalf meter maakt het moeilijk om echt naar binnen te kijken.

De expositie van de Zuid-Afrikaan Nicholas Hlobo in Museum Beelden aan Zee gaat vooral om zijn persoonlijke geschiedenis als homoseksuele man binnen een complexe samenleving. In een poging om zichzelf staande te houden, vertelt hij zo eerlijk mogelijk verschillende verhalen in beelden en installaties, vervaardigd uit rubber en satijnen linten. Zijn sculpturen zijn zoals hoofdstukken in een boek.

Andere exposities die gerecenseerd worden zijn: Hacking Habitat, Silence out loud, De loop der dingen, Kunstpark Soestdijk, Jeroen Kooijmans, Niko de Wit, Hans van Houwelingen en Theo Jansen.

Daarnaast onze vaste rubrieken: ‘Kunst in de provincie' (dit keer wordt Zuid Holland belicht), ‘Cross-overs’ (met Mark Bischof), 'Kunst in de openbare ruimte' (Henck van Dijck, Arne Quinze en Ram Katzir & Hertog) en de ‘boekenrubriek’ (o.a. recensies van Spaces for Criticism en de Prix de Rome 2015).

Een boeiend nummer voor de Pasen. Veel leesplezier.

> Meer info: www.beeldenmagazine.nl