zoekenmailfb
Beelden 2 2016 DEF 1

In Beelden 2#2016 besteden wij aandacht aan een aantal bijzondere tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zo krijgt u een voorbeschouwing van Sonsbeek ’16 in Arnhem en recensies van Brasil, Beleza?! in Museum Beelden aan Zee en het Lange Voorhout in Den Haag , Soft Power. Arte Brasil in KAdE in Amersfoort, Dwaaltijd van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in Natuur- en Cultuurpark Vijversburg in Tytsjerk, Emscherkunst 2016 en Skulpturenpark Viersen te lezen. Daarnaast beschrijven we een aantal bijzondere binnententoonstellingen: o.a. Glassfever in Dordrecht en Snapshot of a larger order in Schiedam.

Andere exposities die gerecenseerd worden zijn: Tomás Saraceno, Vik Muniz, Constant, Joep van Lieshout, Jan Fabre en Othilia Verdurmen.

Daarnaast onze vaste rubrieken: ‘Kunst in de provincie' (dit keer worden een aantal buitenexposities in Zuid Holland belicht), ‘Cross-overs’ met Nick Ervinck, ‘Het atelier’ met Zoro Feigl en 'Kunst in de openbare ruimte' (Elisabet Stienstra, Ben Raaijman en Alfred Eikelenboom ) en de ‘boekenrubriek’ (o.a. recensies van Beelden / Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940 en Hedendaagse kunst in Nederlandse kerken 1990 - 2015 ).

Een boeiend en extra dik nummer voor de zomer. Veel leesplezier.