zoekenmailfb
Beelden 4 2016 vp

In Beelden 4#2016 besteden wij aandacht aan een aantal tentoonstellingen die over de recente geschiedenis van de moderne beeldhouwkunst gaan. Zo leest u recensies over de tentoonstellingen Van Rodin tot Bourgeois, Sculptuur in de 20ste eeuw in het Gemeentemuseum, Den Haag, Jean Tinguely – Machinespektakel in het Stedelijk Museum Amsterdam, Picasso aan Zee; keramiek en sculptuur in Beelden aan Zee, Scheveningen en Picasso. Sculpturen, BOZAR in Brussel. Daarnaast komen er een aantal hedendaagse tentoonstellingen aan bod, zoals De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs in het Stedelijk Museum Schiedam, Jake and Dinos Chapman in het Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch en Marinus Boezem in de Oude Kerk in Amsterdam. Verder recensies van het onlangs geopende Museum Voorlinden in Wassenaar en Museum De Domijnen in Sittard. Museum Voorlinden is een initiatief van verzamelaar en zakenman Joop van Caldenborgh. Hij laat er zijn eigen collectie zien en er zijn wisselende exposities. Museum De Domijnen in Sittard verhuisde naar het nieuwe cultuurgebouw Ligne. Na jaren van voorbereiding, bouwen en inrichten opende de afdeling Hedendaagse Kunst van Museum De Domijnen de deuren van haar nieuwe onderkomen.

Ook in dit nummer onze vaste rubrieken: ‘Kunst in de provincie' (dit keer wordt de provincie Flevoland belicht), ‘Cross-overs’ met Joris Laarman, ‘Het atelier’ met Wim Delvoye en 'Kunst in de openbare ruimte' met Harald Vlugt, Anne Wenzel, en Femke Schaap en de ‘Boekenrubriek’ (o.a. De keuze van Joost Zwagerman / Ode aan de Kunst, Doorkijken. Kunst voor het dagelijks leven van Merel Bem en De kunst van het observeren. Scherper denken door aandachtig kijken van Amy E. Herman).

Neem een abonnement: 4 nummers voor € 35,- (het eerste jaar slechts € 25,-), of vraag een proefnummer aan voor € 9,25, www.beeldenmagazine.nl/abonneren