zoekenmailfb
OV 01 15 1
Hafkamp Gerechtsdeurwaarders winnaar Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs 2014

Op dinsdag 9 december jl. ontving Mark Hafkamp van het gelijknamige deurwaarderskantoor onder luid applaus uit handen van burgemeester Antoin Scholten in een bomvolle Maaspoort de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs. Volgens de vijfkoppige onafhankelijke jury voldeed het bedrijf aan alle beoordelingscriteria. Hafkamp heeft een duidelijke visie en strategie voor ogen, is onderscheidend binnen de eigen branche, is innovatief, de financiële weerbaarheid staat buiten kijf, heeft oog voor de regio Venlo, het maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel en het bedrijf biedt ‘last-but-not-least’ volop carrièrekansen aan jong talent.

Twan Beurskens: “Enorme potentie Greenport Venlo optimaal benutten”

Het ging niet snel genoeg met Greenport Venlo, zo luidde begin december de boodschap van Twan Beurskens. Daarom worden de drie tot voor kort actieve uitvoeringsorganisaties Development Company Greenport Venlo (DCGV), Trade Port Noord Venlo (TPN) en Venlo GreenPark in elkaar geschoven en tot één nieuwe organisatie opgetuigd. Met oud-minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken en later Economische Zaken) en Albert den Haan (voormalig directeur handelsonderneming Alanheri) als nieuwe (tijdelijke) commissarissen. Om de potentie van de regio optimaal te benutten wil de provincie Limburg de komende tien jaar ruim 190 miljoen euro investeren in Greenport.

Ondernemend Venlo en LWV hand in hand

Een gesprek met Jan Zuidam en Hai Berden, van respectievelijk LWV en Ondernemend Venlo, over de samenwerking tussen beide partijen. Zowel Zuidam als Berden ziet positieve ontwikkelingen in onze regio. Zuidam: “Ik merk dat de neuzen hier behoorlijk in dezelfde richting staan. Bedrijfsleven onderling en bedrijfsleven en overheid en onderwijs werken goed samen. Er is verbondenheid. Er is teamspirit.” En Berden: ““Rond Prinsjesdag hadden we die Limburgse ambassade in Den Haag. Daar heb ik meermalen gemerkt dat Limburg, door zijn positie aan de Duitse grens een belangrijke brugfunctie kan vervullen voor Nederland.”

> Meer info: www.ondernemendvenlo.nl