zoekenmailfb
OV 07 15 1
Mike Noldus nieuwe voorzitter Lodewijk van der Grintenprijs

Mike Noldus (39), directeur van Akarton, is de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Lodewijk van der Grintenprijs en daarmee opvolger van Michel Reijnen. Noldus, die als jonge ondernemer zijn sporen al ruimschoots heeft verdiend, geeft aan zich vereerd te voelen dat uiteindelijk de keuze op hem viel. Hij noemt de Lodewijk van der Grintenprijs een geweldig evenement dat naar een nog hoger niveau gebracht kan worden. “De jurering moet transparanter, vind ik. We moeten duidelijk communiceren op wat voor punten de winnaar scoort. Daarnaast gaan we streven naar meer media-aandacht in de aanloop naar de finale. Ook de uitverkiezing zelf zal wellicht op punten worden aangepast.”

Provincie start twee fondsen ter stimulering van het mkb in Limburg

De Provincie Limburg heeft twee fondsen opgericht om Limburgse mkb-ondernemers te steunen. Die hebben vanwege de crisis vaak niet voldoende financieringsmogelijkheden, onder andere omdat banken de knip op de beurs houden. Volgens gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken onderkent de provincie met het starten van de fondsen het belang van het mkb als motor van de Limburgse economie. Om investeringen op gang te helpen stelt de provincie circa 60 miljoen euro beschikbaar, aldus Beurskens. Zo’n 10 miljoen euro gaat naar kredietunies. Dat gebeurt op basis van bepaalde criteria, maar de provincie blijft hier verder op afstand. Daarnaast zijn er per 1 mei twee fondsen opgericht: het Limburgs Business Development Fund met een omvang van ongeveer € 30 miljoen, en het mkb-leningenfonds van in totaal € 20 miljoen. De fondsen zijn ondergebracht bij Industriebank LIOF. Dat is ook de instantie waar ondernemers zich moeten melden.

Fikse kritiek op Wet Werk & Zekerheid

Ondernemers kunnen vanaf 1 juli werknemers goedkoper ontslaan. Daarnaast krijgen werknemers met een tijdelijk contract meer bescherming. Dus is iedereen blij met de nieuwe Wet Werk & Zekerheid? Helemaal niet, analyseert advocaat Rob Brouwer van Boels Zanders Advocaten. Hij was de afgelopen maanden druk met het informeren van cliënten over de gevolgen van de nieuwe Wet Werk & Zekerheid. Her en der in de provincie Limburg vonden drukbezochte seminars plaats voor ondernemers. Tevens krijgen ze wekelijks een tip van de week over hoe om te gaan met de nieuwe wet. Brouwer: “Het ontslagrecht was tot nu toe duurder, maar de procedure was eenvoudiger. Na 1 juli is dat precies andersom. De procedure wordt moeilijker, de vergoeding lager. Als ondernemer kun je voor een duivels dilemma komen te staan.”


> Meer info: www.ondernemendvenlo.nl