zoekenmailfb
OV 10 15

Genomineerden Lodewijk van der Grinten Prijs

Op 8 december vindt in De Maaspoort in Venlo de zesde editie van de Lodewijk van der Grinten Prijs plaats. Onlangs werden de genomineerden bekend gemaakt: Haenen Potanthuriums, Kaneman Entertastement en B|A|S Research & Technology. De presentatie van de genomineerden vond anders dan gebruikelijk niet plaats op het hoofdkantoor van Océ, maar bij Leolux. Mike Noldus, de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Lodewijk van der Grintenprijs, wil de Venlose ondernemers meer betrekken bij de jaarlijkse uitverkiezing, vandaar. Volgend jaar mag weer een ander bedrijf de aanloop naar de finale in De Maaspoort organiseren.

Zeg ‘JA’ tegen de BIZ!

De gemeente Venlo telt 18 industrieterreinen met in totaal 935 bedrijven. Om succesvol te kunnen ondernemen is het van belang dat de randvoorwaarden goed zijn ingevuld. Ondernemersvereniging Ondernemend Venlo zet zich al vanaf 2009 dagelijks in voor een beter ondernemersklimaat. De afgelopen jaren zijn er mooie resultaten behaald waar alle bedrijven hun voordeel mee kunnen doen. Dit komt grotendeels door de Bedrijven InvesteringsZone (BIZ). Om in de toekomst even voortvarend te kunnen werken, is verlenging van de BIZ noodzakelijk. Alle directeuren wordt gevraagd het stemformulier in te vullen en voor 15 november 2015 te retourneren. In de nieuwe editie van het magazine van Ondernemend Venlo wordt uitgebreid stilgestaan bij het belang van de BIZ.

Ontwikkeling Brightlands Campus Greenport Venlo

Eind vorig jaar nam de provincie de regie met betrekking tot de ontwikkeling van het voormalig Floriade-terrein over, gaf aan er fors in te willen investeren en maakte het onderdeel van het Brightlands-concept. Gedeputeerde TwanBeurskens: “Brightlands is als een soort ‘familienaam’ het overkoepelende concept voor de vier innovatieve Limburgse campussen. In Maastricht (Brightlands Health Campus) en Sittard-Geleen (Brightlands Chemelot Campus) zijn ze daar al verder mee, Venlo bevindt zich nog in een pril stadium.” Met deze campus moeten twee voor de regio belangrijke sectoren, agrofood en logistiek, zich op een wereldpodium te plaatsen, stelt Beurskens. Daarvoor wordt een hoogwaardige onderzoeksomgeving gecreëerd voor bedrijfsleven en onderwijs. De eerste resultaten zijn al te zien in het recent geopende Co-Creatielab, en het onderzoeks- en opleidingscentrum Brightbox dat is opgezet door Philips Horticulture LED Solutions, HAS Hogeschool en Botany.