zoekenmailfb
Kaft OV2 2016
Brainport2020Career is Tinder voor arbeidsmarkt

Brainport2020Career laat bedrijven online daten met studenten. Doel: jong talent (mbo, hbo, wo) in Limburg houden. Claire Engels (27) uit Venlo, zij woont tegenwoordig in Maastricht, is de projectmanager.

Het project is geïnitieerd door de Limburgse werkgeversvereniging LWV. Doel is om jongeren (mbo, hbo en wo) beter te informeren over hun carrièremogelijkheden in Limburg. “Bedrijven in Limburg zijn onbekend bij studenten, blijkt uit onderzoek”, zegt projectmanager Claire Engels. “Het verklaart waarom veel studenten aangeven dat ze na het afronden van hun opleiding voor een carrière kiezen in de Randstad. Wij bieden jongeren de mogelijkheid in Limburg een baan te vinden. Het begon met de technische sector en dat is verder uitgebreid.”

Wethouder Wim van den Beucken over investeren in duurzaamheid

Investeren in duurzaamheid levert in meerdere opzichten winst op, zo luidt de boodschap van wethouder Wim van den Beucken. “Ons streven is ondernemers al in het voortraject te begeleiden waar het gaat om duurzame of C2C-oplossingen. Op zo’n moment kunnen we ze van relevante informatie voorzien zodat ze de juiste beslissingen nemen. Kunnen we ze laten zien dat C2C en duurzaamheid zijn gekoppeld aan een verdienmodel. Dat het ook daadwerkelijk draait om de drie P’s. Dus niet alleen om een betere planeet, ‘planet’, om ‘people’, en een schoner milieu voor de mensen, maar eveneens om ‘profit’. Want investeren in duurzaamheid levert in meerdere opzichten winst op. Op milieugebied, maar ook financieel.”

Camerabewaking op de bedrijventerreinen: eerst proef; start in 2017

Het camerabewakingsproject in Venlo kan van start gaan, meldt projectmanager Rob Geraedts van ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Het eerste aan de beurt zijn de vier Trade Ports en Noorderpoort 1 en 2. Daar worden de komende maanden circa negentig slimme camera’s geplaats. In september volgt een praktijkproef van enkele maanden. “Januari 2017 is de officiële start”, zegt Geraedts. “Andere bedrijventerreinen kunnen daarna aansluiten, mits voldoende ondernemers mee willen doen.”
> Meer info: www.ondernemendvenlo.nl