zoekenmailfb
kaft april 2016 UIT


Barcelona
En dan word je gevraagd een column te schrijven. Nooit gedaan, maar ‘what the heck’. Onderwerp, geen idee maar dat komt wel! We staan tenslotte met onze bioscopen in de ‘Uit In’ en vertel daar gewoon iets over. Dus... elk jaar in juni gaan Joep en ik naar de filmbeurs. Vroeger in Amsterdam maar tegenwoordig in Barcelona, niets mis mee én gegarandeerd lekker weer. Je merkt er niets van, want je zit de hele dag in het donker te kijken naar presentaties en films. Sommige zelfs ruim voor de premièredatum, dus waag het niet je gsm tevoorschijn te halen want dan lig je op de Spaanse keien.

Alle filmmaatschappijen willen indruk maken en trekken geregeld een blik filmsterren open. Met de Bondfilm Skyfall hoopte iedereen op Daniel Craig, maar we kregen de bloedmooie, relatief onbekende Franse actrice Bérénice Marlohe. Sommige collega’s raakten daar behoorlijk opgewonden van, ons boeide ze niet echt.

Daar kwam verandering in met... Hugh Jackman, wat een sympathieke acteur, en 1.88 meter ‘Sexiest Man Alive’. Duidelijk een theaterbeest, want in tegenstelling tot veel van zijn collega’s werd hij niet zenuwachtig van 5000 priemende ogen. In Amsterdam kon je nog in de buurt komen van een Ryan Reynolds (ook leuk), Tom Cruise (klein menneke) of Cameron Diaz (prettig gestoord), in de stad van Gaudi zitten ze uitsluitend VIP. Groot was dan ook de verrassing dat ‘The Wolverine’ de hele week op het strand van Barcelona had rondgehangen met zijn gezin.

Maarja, dàt lazen we natuurlijk pas bij thuiskomst...

Henk Paijmans CityCinema


> Meer info: www.uitinmagazine.nl