zoekenmailfb
voorkant UIT juliaug 2016


Durf jij het aan?!

Maaike Vinck - Marketing en Communicatie - DOK6 Theater


Theater, een begrip dat voor veel jongeren wel bekend is, maar waar ze niet of nauwelijks te vinden zijn. Waarom? Dat vraag ik me nu ook af!

Ik ben nu 22 jaar en heb vorig jaar mijn afstudeerstage afgerond in een theater. Zo ben ik in het wereldje gerold. Nog maar een jaar geleden kwam theater niet eens in me op. Als mij gevraagd werd om iets leuks te doen, dacht ik aan bioscoop, terras, uiteten of iets dergelijks. Nu ik werkzaam ben voor een theater denk ik daar heel anders over. Ik heb inmiddels veel verschillende voorstellingen bezocht en werd telkens opnieuw verrast door zowel grote namen als opkomende talenten. Of je nu houd van cabaret, muziek, dans of toneel, het is er allemaal!

Veel jongeren denken dat het theater een plek is voor de oudere generatie, maar dan hebben ze het mis! Denk bijvoorbeeld aan artiesten als Ali B, O’G3NE en Jandino Asporaat. Bij het horen van deze namen denk je niet direct aan het theater. Toch touren zij door heel het land en spelen voor uitverkochte zalen.

Een avond uit in het theater is niet alleen een voorstelling bijwonen, maar na afloop ook gezellig borrelen in de foyer. Denk dus niet alleen aan de standaard uitjes. Ik daag al mijn leeftijdsgenoten uit om binnenkort een bezoek te brengen aan het theater in de buurt. Dit zal vast niet de laatste keer zijn!
> Meer info: www.uitinmagazine.nl