zoekenmailfb
voorkant UIT sep 2016

Jongeman...

Deze zomer, zondag 17 juli, overleed Will Lormans. Will was een van de drijvende krachten achter dit Uit In Magazine. Toen de eerste uitgave in februari 2008 verscheen, ging een lang gekoesterde wens van het VOC in vervulling, het Venloos Overleg Cultuurstellingen. Tot dan toe was de publiciteit over het aanbod van podium-, film- en beeldende kunst in Venlo sterk versnipperd, zodat het leek of hier niet veel te doen was. Een tijdschrift moest de keuzemogelijkheden in Venlo en Noord-Limburg bundelen. Alleen, iemand moest het maken.

Will maakte het. Zoals alles dat hij deed, pakte hij het met veel energie aan. Vier jaar later nam Will het initiatief tot Uit!, het wekelijkse, veelbekeken agendaprogramma bij Omroep Venlo TV. Daarna was zijn missie om het blad ook in Roermond een plek te geven.

Tot mijn afscheid vorige herfst als redacteur mocht ik jarenlang nauw met Will samenwerken. Will was een enthousiaste, energieke man, met wie ik graag van doen had. Niet te veel delibereren, aanpakken.

Als we ergens waren om het blad te promoten, sprak hij mensen steevast aan met een krachtig ‘jongeman!’. Ik vroeg eens of hij hen kende. ‘Welnee, maar ik heb wel hun aandacht.’ Zo kon hij makkelijker ons verhaal kwijt.

Will overleed op 57-jarige leeftijd. Een jonge man nog.

Het team achter Uit In Magazine en Uit! gedenkt hem. En zet zijn werk voort.

Kees Verbeek,

oud-redacteur van dit blad

> Meer info: www.uitinmagazine.nl